Home » Visie

Visie

Coaching heeft altijd de dimensie zingeving. Wat beweegt iemand om te doen wat hij doet? Zingeving heeft alles te maken met zinvol bezig kunnen zijn, je betrokken en waardevol voelen. Daarom zal ik je altijd vragen wat jou beweegt, waardoor wordt je gedreven, wat zijn je inspiratiebronnen, wat wil je toevoegen aan het leven.

Coaching is bedoeld om het persoonlijk functioneren te verbeteren en vaardigheden te vergroten.

Visie

Mensen die zichzelf goed kennen, kunnen ook anderen makkelijker begrijpen en worden meer gewaardeerd. Jezelf goed kennen geeft handvatten voor het beter kunnen samenwerken met mensen. Zelfreflectie geeft je meer inzicht in wie je bent. Hierdoor ben je beter in staat om jezelf aan te sturen. Het aansturen van je persoonlijke kwaliteiten is van essentieel belang om grip te krijgen en te houden op je functioneren en welzijn. Grip op jezelf hebben in verschillende situaties geeft zelfvertrouwen en daar heeft iedereen behoefte aan. Op deze manier kun je prettiger en steviger in je eigen positie staan. Plezier en voldoening hebben in je leven geeft vertrouwen en energie om moeilijke situaties aan te pakken.

Uitgangspunten

Personal coaching is een manier om mensen bewust te maken van de interne communicatie (met zichzelf – introspectie) en de externe communicatie (met hun omgeving). De coach gebruikt hiervoor verschillende praktische modellen. Deze modellen geven richting aan de gesprekken van de coach en de persoon die gecoached wordt. Met de begeleiding door een persoonlijke coach wordt beoogd dat doelen, tegenstrijdigheden en mogelijkheden van de persoon helder worden.

Bewustwording van patronen, handelingen en drijfveren naast nieuw verworven inzichten, geeft de gecoachte persoon meer zicht op de totale context van een probleem. Hierdoor krijgt die persoon meer mogelijkheden om een keuze te maken uit strategieën die kunnen helpen bij het oplossen van de problemen.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s