Home » Relaties » VRIJHEID (ON) VRIJHEID

VRIJHEID (ON) VRIJHEID

De enige vrijheid die voor ons mensen bestaat is de vrijheid om te werken aan jezelf. Veel mensen verstaan onder vrijheid iets anders; al je grillen kunnen volgen, niets met een ander te maken hebben. Deze ‘vrijheid’ leidt ertoe dat je alleen door het leven gaat. Deze vrijheid is een ander woord voor eenzaamheid, het is jezelf voor de helft afkappen.

Je kunt leren op je eigen benen staan, je kunt leren, je staande te houden in de maatschappij, maar je blijft wel alleen als niet iemand je vasthoudt, je wordt eenzamer en eenzamer.

Wanneer een volwassene geen partner heeft van wie hij houdt, snijd hij zich af van de bron van het leven, doordat hij het spel niet meespeelt.

Vrijheid betekent voor veel mensen financiële zekerheid. Stabiliteit, traditie en angst voor verandering zijn de kenmerken van de levens van deze mensen. Onder vrij zijn verstaan ze; geen emotionele bindingen aangaan. We hebben te maken met angstige wezens die bang zijn om gekwetst te worden en daarvoor een vrij-blijvende situatie creëren  Vrij zijn betekent in dit geval dus; geen groei, geen liefde, wat ten slotte uitloopt op een zinloos leven. Een dergelijke leven is zinloos, omdat de eigen individualiteit niet wordt ontwikkeld, de eigen creatieve krachten niet worden ontplooid, men alleen aan de buitenkant leeft en op de vlucht is voor het eigen innerlijk.

Vlugt gedrag

Veel mensen zijn zo bang om met zichzelf bezig te zijn dat ze als gek nieuwe verplichtingen-activiteiten aangaan, dan zijn ze bezig en hoeven ze niet over zichzelf na te denken.

Afhankelijkheid

Afhankelijkheid bestaat op

psychisch,

mentaal,

emotioneel

en spiritueel gebied.

Afhankelijkheid is op zich noodzakelijk om compleet te worden.

Doordat je je richt op mensen die niets met je willen ontstaat onvrijheid. Door om te gaan met mensen die wel iets met je willen, ontstaat vrijheid.

Mensen die niet willen groeien zijn bang om oud te worden.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s